Aspiratiesystemen zijn redelijk nieuw in de wereld van branddetectie.
Deze oplossingen hebben tal van voordelen t.o.v. de klassieke rookdetectiesystemen waardoor ze, voor onze klant in de Antwerpse Haven, een betere oplossing was.

Door zijn snelle groei, nam onze klant in de logistiek, een nieuwe laad- en transitzone in dienst.  Failsafe Security mocht daarom 2018 al onmiddellijk starten met een belangrijke uitbreiding op de bestaande Limotec MD2400 brandcentrale.  Op zich geen groot nieuws, behalve dat de volledige uitbreiding in de nieuwe hal gebaseerd is op een aspiratiesysteem. 

De detector maakt gebruik van een specifiek ontworpen PVC buizennet om lucht aan te zuigen.  De aangezogen lucht wordt (gefilterd) door een hoogwaardige LASER geleid waarbij de aanwezige rookdeeltjes gemeten en geteld worden.  Deze techniek laat toe om veel sneller rook te detecteren dan de klassieke puntdetectiesystemen.De toepassingsgebieden zijn daarom zeer ruim; van clean rooms tot hoge open ruimtes, van computerruimtes tot koel- en vriescellen.

Heeft u vragen omtrent deze techniek?  Of wenst u deze techniek toe te passen?  Aarzel dan niet om Failsafe Security te contacteren.