Camerabewaking

Camerabewaking op maat

Een bedrijf of particulier wil op één bepaalde zone een camera plaatsen die, én de volledige zone in beeld moet brengen, én waarbij iedere persoon herkenbaar is. Bovendien moeten nummerplaten ook duidelijk leesbaar zijn.  Helaas moeten we u vertellen dat die camera niet bestaat! 

Meedenken met de klant

Camerabewaking is één van de kerncompetenties van Failsafe.  Nochtans maakt Failsafe zelf geen camera's, opname software en/of recorders.  Wat maakt Failsafe dan anders dan de tientallen CCTV leveranciers op de markt?

De toegevoegde waarde van Failsafe ligt in het feit dat we willen meedenken met u als klant alvorens een concrete oplossing aan te bieden.  We stellen immers vast dat in vele gevallen CCTV installaties niet de verwachtingen inlossen.  Nog veel erger, wanneer effectief beelden nodig zijn, zijn ze vaak niet bruikbaar.  Vaak omdat de verwachtingen niet realistisch waren of omdat de oplossing niet afgestemd is op de verwachtingen.

Zulke situaties wil Failsafe vermijden.  Voor elk project willen we een sluitend concept uitwerken door gebruik te maken van een cameraplan.
​Op basis van een grondige analyse werken wij een volledig concept uit waarbij de eisen (observatie, herkenning of identificatie) mee in rekening worden gehouden.
 

VMS

Wilt U als gebruiker extra veiligheid creëren, camera's op afstand bekijken, een beter overzicht krijgen over een bepaalde zone op uw terrein of incidenten kunnen vastleggen, een Video Management Systeem (VMS) biedt hiervoor de oplossing.  

Het VMS bestaat uit één of meerdere aangesloten camera's waarvan het beheer zeer éénvoudig kan gebeuren via één of meerdere PC's, een smartphone of tablet.


 

OPNAMESOFTWARE

De wereldmarkt wordt momenteel overspoeld door verschillende opnamesoftwares.  Deze beschikken misschien niet altijd over de juiste functionaliteiten die nodig zijn in uw situatie of die over onnodige opties beschikken die u misschien niet allemaal nodig heeft. 

Failsafe Security heeft in de loop der jaren bewust gekozen voor 3 verschillende VMS-platformen waardoor we op de Belgische markt alle situaties aankunnen, van particulier tot multinational.  

​Contacteer ons vrijblijvend voor advies ter plaatse en een risicoanalyse.

 

OVERNAME ANALOGE SYSTEMEN

Op de Belgische markt zijn er nog heel veel analoge camerasystemen in gebruik.  Destijds hightech, vandaag prehistorisch.

​Failsafe Security ​biedt u een oplossing aan waarbij uw analoge camera's vervangen worden door HDCVI-camera's mét behoud van uw bestaande bekabeling.  

​Resultaat is direct zichtbaar met véél hogere resolutie.

INTELLIGENTE CAMERABEWAKING

Intelligente camera's is dé volgende stap binnen camerabewaking. Via beeldanalyse worden er tal van extra toepassingen mogelijk gemaakt.

​Welke mogelijkheden kan ​Failsafe Security ​u aanbieden?

 • ​Nummerplaatherkenning​:  een techniek voor de automatische herkenning van nummerplaten van voertuigen over heel de wereld en deze te linken aan videomateriaal.
 • Transact: helpt verkopers problemen vast te stellen bij verkooppuntsystemen (POS) en bankautomaten (ATM) door gegevens van ontvangstbewijzen te koppelen aan videomateriaal.
 • ​People Counting: een techniek die het aantal personen telt die een bepaalde zone in- en uitstappen.  Deze kan gebruikt worden voor marketingdoeleinden.
 • ​Realtime Event Detection: ​via virtuele lijnen detecteert de camerabewaking wanneer personen deze lijn overschrijden.  Deze analyse wordt meestal gebruikt voor perimeterbewaking.
 • ...

 

DOORMELDING

Koppeling met een erkende meldkamer om beelden te verifiëren, proactief verwittigd worden per mail indien een camera is weggevallen of wanneer uw VMS-platform problemen heeft, behoren tot de standaard mogelijkheden.

Laat ​Failsafe Security ​u adviseren wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie.

Camera's

​Na een grondige analyse van uw behoeften werken we een sluitend concept uit via een cameraplan​ waarbij rekening wordt gehouden met de specieke eisen, zone per zone. Vanuit dit concept wordt dan pas het type camera gekozen die ofwel gaat observeren, herkennen of identificeren.  

Voor iedere omgeving is er een type camera beschikbaar:

 • Binnen
 • Buiten
 • Antivandaal
 • 360°
 • Thermisch
 • PTZ (Pan Tilt Zoom)
 • EXZONE
 • Marine
 • ....

Bullet camera met vaste lens

Een bullet camera is in principe een standaard beveiligingscamera dat uiterst geschikt is om in te zetten op plekken waar een vast object gefilmd en bewaakt dient te worden.  

​Meestal wordt een standaard camera uitgerust met een lens die niet in staat is om zich aan te passen aan een veranderde hoeveelheid licht waardoor dit soort van camera eigenlijk alleen geschikt is voor indoor gebruik.

​Deze standaard camera wordt vaak ingezet als beveiligingscamera voor winkels om de bv de kassa te bewaken.  Vanwege zijn zeer gunstige prijs is deze type van camera zeer geschikt voor particulieren.

​Bovendien valt de camera goed op en is dus ideaal als afschrikmiddel.

Dome camera

Een dome camera dankt zijn naam aan zijn behuizing.  Een enorm voordeel van dit soort camera ten opzichte van een bullet camera, is dat de kijkrichting van de dome camera zeer slecht te bepalen is. 

​Een dome camera bestaat in verschillende soorten en maten dome zoals o.a. de indoor dome camera, de outdoor dome camera, de dag/nacht dome camera, de antivandaal dome camera, ... .

 

Herkenning op grote afstand

HD of megapixel camera’s toch vaak genoemd als aparte categorie.

Deze beveiligingscamera’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het herkennen van details op grote afstand.

Hierdoor heeft u nooit meer last van wazige gezichten en onherkenbare kleding, u kunt een persoon perfect herkennen.

Deze camera’s hebben namelijk een hoge resolutie van 1280 x 720 pixels tot 4168 x 3062 pixels (4K).

Thermisch

Een thermische camera, in combinatie met intelligente software (zie intelligente camerabewaking), wordt meer en meer door Failsafe Security ​geïnstalleerd voor het beveiligen van de perimeter.  

​Een thermische camera heeft als groot voordeel dat de detectie niet onderhevig is aan weersomstandigheden (o.a. mist) en/of duisternis.  De thermische camera zorgt voor de detectie en alarmering aan het beheersplatform.

​Finaal is er een verificatie nodig van het alarm door de gebruiker, beheersplatform en/of meldkamer.

Failsafe Security ​implementeert al jaren de thermische camera's van FLIR die tot de absolute wereldtop behoren.

Security made easy

Onze misie en visie is zeer éénvoudig; u een totaaloplossing aanbieden op uw beveiligingsvraag.  
Failsafe Security zoekt samen met u naar de perfecte oplossing en legt u ook graag uit waarom. 
Wij communiceren graag kort en helder.

Eénvoudig, security made easy!