Toegangscontrole

Een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor toegangscontrole

Wie mag waar, wanneer en hoe binnen?  Deze vragen zijn de fundamentele basis van toegangscontrole.

Wie?  Toegangsregels worden per persoon of voor een groep van personen bepaald.
Waar?  Toegang wordt toegestaan of geweigerd.
Wanneer?  Toegangsregels zijn gedefinieerd volgens een kalender, inclusief speciale dagen zoals o.a. feestdagen, ... .
Hoe?  Een badge, sleutelhanger, pincode en/of biometrie.

Met onze software voor toegangscontrole kan automatisch bepaald worden wie waar binnen mag, op welk tijdstip en onder welke voorwaarden en dit voor een onbeperkt aantal personen, toegangen en gebouwen.  

Hierdoor creëert u veiligheid voor uw medewerkers en beschermt u vertrouwelijke informatie of bedrijfsprocessen.

Laat Failsafe Security ​u vrijblijvend adviseren wat de mogelijkheden zijn.

 

Software

Failsafe Security biedt u oplossingen op maat voor een uitgebreid beheer voor bedrijven en klanten met specifieke beveiligingsbehoeften. 
Na meer dan 30 ervaring beschikken wij over een high-end toegangscontrole oplossing die talloze extra functies en technologische mogelijkheden biedt.

De ​Failsafe Security ​oplossingen hebben een hoge gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid en worden steeds aangepast aan de evolutie van uw onderneming.  Ons doel bestaat erin om de duurzaamheid van de geïnstalleerde systemen te garanderen, ongeacht of het om een kleine of middelgrote onderneming of om een multinational gaat.

​Tenslotte zijn de oplossingen vandaag niet meer plaatsgebonden (client) maar kan u vanop afstand via een webbrowser en/of app via smartphone het dagelijks beheer voorzien van uw toegangscontrolesysteem.

Integratie van nummerplaatherkenning

De ANPR-toegangslezer die ​Failsafe Security ​u voorstelt is een lezer met nummerplaatherkenning, ideaal om wagens te beheren.  Concreet gaat het over een combinatie van een camera, analyse en een infraroodstraat (IR).  

​Deze toepassing is volledig geïntegreerd in de toegangscontrolesoftware en maakt het dus mogelijk om nummerplaten om dezelfde manier te beheren als een badge, sleutelhanger, pincode en/of biometrie.

Evacuatierapportering

In geval van evacuatie is het van cruciaal belang om de personen die verondersteld zijn aanwezig te zijn in de risicozone te kunnen identificeren.  

​Onze evacuatierapportering laat toe om een lijst op te maken van het personeel en de bezoekers die aanwezig zijn

Hardware

Door de op IP-gebaseerde architectuur kunnen onze controllers zowel centraal als decentraal geplaatst worden.  Ze beslissen over de acties die moeten worden genomen volgens de vooraf vastgelegde regels. 

De Failafe Security toegangscontrole blijft uiteraard operationeel als de communicatie met de toegangscontrole software verbroken wordt.  De controller bezit steeds de laatste toegangsregels in zijn geheugen en slaagt alle gebeurtenissen lokaal op.  Wanneer de verbinding met de software herstelt is, wordt alle data opnieuw gesynchroniseerd met de server.  Er gaat dus nooit data verloren!

Controllers

Of ze nu autonoom of in de vorm van lokale eenheden zijn, onze controllers zijn altijd compatibel met talrijke technologieën voor de identificatie van personen.

Ze beslissen over de acties die moeten worden genomen volgens vooraf vastgelegde regels. Zo bieden ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om het openen en sluiten van deuren te besturen.

De controller die alle informatie in het geheugen heeft, kan zelfs werken in geval van stroomuitval

Badgelezers

De lezer leest en decodeert de gegevens van de identificatiebadge en verzendt ze naar de controller die op basis van de vastgelegde toegangsregels zal beslissen over de acties die moeten worden ondernomen.

Er zijn verschillende technologieën beschikbaar, of het nu gaat om de identificatie van personen of van voertuigen: proximity, draadloos, handsfree, biometrie ….

​Failsafe Security ​heeft bovendien heel veel ervaring met het implementeren van ​Mifare Classic, Mifare DESfire EV1.  

Ook ​de ​Alfapass ​badge in de haven van Antwerpen heeft geen geheimen meer.

Biometrische lezers

Biometrische readers bieden een authentificatiemethode met een hoge mate van zekerheid. Geen ‘dure’ toegangsbadges uitgeven, geen verlies van deze badges of het vergeten/doorgeven van pincodes.

De meest populaire vorm van biometrische technologie is de vingerafdrukscanner.  Maar ​Failsafe Security ​heeft ook zeer goede ervaringen met handscanners in industriële omgevingen.

Offline sloten

De autonome oflline Salto-sloten werden ontworpen om te werken in een draadloze omgeving zodat het niet nodig is het gebouw te bekabelen. Het offline-systeem is gebaseerd op het gebruik van technologieën van zogenaamde intelligente badges zoals “Mifare”, “Desfire” en “I-Class©”.

De informatie met betrekking tot de toegangsrechten worden opgeslagen in het geheugen van het identificatiemedium (badge). De elektronica van het slot (garnituur, cilinder, i-locker, wandlezer, enz.) vergelijkt deze informatie met zijn eigen gegevens en geeft de toegang vrij als ze overeenkomen.

Specifieke oplossingen

Bezoekersregistratie

Met onze module voor het beheer van bezoekers kunt u de aankomst/het vertrek van uw bezoekers, al dan niet gepland, beheren.

Enkele voordelen van de integratie van bezoekersbeheer:

  • Recuperen van uitgereikte badges
  • Voorafgaande verzending van toegangscodes (SMS, QR-code)
  • Verzending van een bevestiging van het bezoek (SMS, e-mail)
  • Bij aankomst van de bezoeker, verzending van sms of e-mail naar de gastheer
  • Integratie van bezoekers in geval van evacuatierapportering
  • Beheer van begeleiders
  • Recuperatie van persoonlijke gegevens via eID

Sleutelkasten

Voor een beveiligd beheer van uw sleutels en waardevolle objecten

Afhankelijk van het gekozen model, kunt u met deze sleutelkast tot 128 sleutelhangers of waardevolle voorwerpen opbergen en beschermen.

Elk element wordt stevig bevestigd aan een elektronische sleutelhanger (keytage). Deze sleutelhanger wordt in een cilinder ingebracht waar de code wordt gedecodeerd (RFID-technologie). Via een terminal wordt de gebruiker geïdentificeerd en wordt de sleutelhanger waarop hij recht heeft, vrijgegeven.

Het geheel wordt verscholen achter een stevig automatisch rolluik dat bescherming tegen onbevoegde toegang garandeert.

De kast beschikt ook over een eigen batterij zodat deze operationeel kan blijven in geval van stroomuitval. In geval van nood kan het rolluik handmatig worden geopend met een speciale sleutel. Bovendien verhindert een contactalarm dat wordt beheerd door onze Uniguard-oplossing, dat het systeem wordt losgerukt of gedemonteerd.

Security made easy

Onze misie en visie is zeer éénvoudig; u een totaaloplossing aanbieden op uw beveiligingsvraag.  
Failsafe Security zoekt samen met u naar de perfecte oplossing en legt u ook graag uit waarom. 
Wij communiceren graag kort en helder.

Eénvoudig, security made easy!