Inbraakbeveiliging

Inbraakdetectie op maat

Binnen een sluitend beveiligingsconcept is inbraakdetectie nog steeds een must. Hoe sneller we incidenten kunnen detecteren, hoe sneller we kunnen reageren.  Iedere situatie is echter anders.

Er is geen pasklare oplossing geschikt voor iedere omgeving. Daarom zoekt Failsafe Security voor u de ideale combinatie van centrale, bediening, detectiemethodes en doormelding. 

Onze partnerships met gerenommeerde fabrikanten en de jarenlange ervaring met verschillende detectiemethodes maken van Failsafe de ideale partner voor uw beveiliging.  Zo werken we al jaren met onder meer Honeywell , maar ook met Inim.

Failsafe is INCERT gecertifieerd en maakt gebruik van INCERT gecertifieerde oplossingen.

 

Keuze centrale

De keuze van type inbraakcentrale lijkt onbelangrijk en wordt meestal gemaakt op basis van het aantal aan te sluiten detectiepunten. Niets is minder waar.
Hoe werkt de organisatie? Waar dienen er klavieren voorzien te worden? Hoeveel? Hoe melden we alarmen en storingen? Zijn er koppelingen met andere systemen nodig? Moet de centrale uitbreidbaar zijn? Meerdere gebouwen kunnen beheren?

Al deze vragen, en meer, bepalen de uiteindelijke keuze van de inbraakcentrale.  ​Failsafe Security maakt gebruik van de nieuwste beveiligingstechnieken en kijkt terug op een jarenlange ervaring.  Hierdoor kunnen we u een absoluut sabotagevrij beveiligingsysteem leveren dat inbrekers buiten spel zet.  

​Van éénvoudige tot complexe alarmsystemen, bekabeld, draadloze of hybride alarmsystemen, we respecteren steeds bij elke installatie het unieke karakter van het pand, of het nu een particuliere woning, een kantoor of een industriële site betreft.  

Detecteren & Signaleren

Failsafe Security heeft al meer dan 30 jaar ervaring in inbraak- en alarmbeheer.  Een optimale detectie van indringers is een kwestie van opstelling, type en aantal detectiemiddelen.
De ideale oplossing combineert verschillende types detectie op de juiste locatie. 

Failsafe Security ​biedt oplossingen met standaard detectoren en magneetcontacten, specifieke AIR (actief infrarood) en RADAR detectietechnieken, tot zelfs "onzichtbare" perimterdetectiesystemen én thermische camera.

​Voor elke situatie een oplossing op maat.  Contacteer ons vrijblijvend voor een plaatsbezoek.
 

Bewegingsdetectoren

Een ​Passief Infrarood Detector (​PIR​) is een ruimtelijk werkende detector.

​De detector wordt passief genoemd omdat hij enkel signalen ontvangt en ze niet uitzendt zoals het geval is met radar en ultrasone detectoren.

De vorm en maximale afstand van detectie verschilt per type PIR.  

Buitendetectie

Een buitendetector werkt volgens hetzelfde principe als een Passief Infrarood Detector (​PIR​).  

​Het betrouwbaar detecteren in een buitenomgeving is sterk afhankelijk van verschillende omgevingsfactoren; rondlopende dieren, bewegende bomen, felle koplampen, ...

Meestal wordt er gewerkt met een meervoudige detectie om ervoor te zorgen om zo uiterst betrouwbaar ongeoorloofde indringers te detecteren.

AIR detectoren

Een Actief Infrarood Dector (AIR​) werkt met een zender en ontvanger waardoor een infrarood straal loopt.  

​Meestal worden er meerdere stralen toegepast omdat anders het omzeilen van deze beveiliging te makkelijk zou zijn.

​De mogelijkheid bestaat om afstanden van 5m tot 200m te controleren.
 

Magneetcontact

​Om je woning of kantoor maximaal te beveiligen, moet er ook iets worden gedaan aan zowel uw ramen als deuren.

​Om dit te realiseren gebruiken we meestal magneetcontacten.  Van zodra hier contacten worden onderbroken, gaat de inbraakcentrale in alarm.  

Er bestaan magneetcontacten voor verschillende toepassingen; ingebouwd in nieuwe ramen, opbouw, als poort- of vloercontact, ... .
 

Trildetectoren

Trildetectoren reageren op allerlei trillingen en kunnen zo onder meer gebruikt worden tegen glasbreuk of sabotage van uw kluis.  

Security experts raden zelfs aan om trildetectoren te gebruiken op schuiframen.  Schuiframen zijn voor inbrekers een gemakkelijke weg in je woning wanneer ze niet met een inbraakcentrale zijn uitgerust.

Glasbreukdetectoren

Akoestische glasbreukdetectoren herkennen in een straal van gemiddeld 9 meter het geluid van brekend glas.  

Doormelden

Als uiteindelijk het alarmsysteem dan toch afgaat: hoe verloopt dan de doormelding?  Gaat deze naar een erkende meldkamer of naar uw mobiele telefoon en/of smartphone?  ​Via de vaste (analoge) telefoonlijn of via het internet (IP)?

Door de opkomst van het internet zijn er reeds vele nieuwe toepassingen.  IP-doormelding in plaats van doormelding over de gewone telefoonlijn is nu eerder de regel dan de uitzondering.  Niet alle bestaande alarmsystemen zijn daar geschikt voor, ​Failsafe Security ​helpt u graag uw analoge alarmcentrale aan te passen.  

Belangrijk om te weten is dat Proximus heeft aangekondigd dat ze gaan stoppen (afbouwen van de dienst) met het leveren van de analoge telefoondienst.  Dit wil zeggen dat alles voortaan over IP zal moeten gaan.

​Bent u benieuwd hoe u kosten kan besparen door uw alarmsysteem te laten werken op IP?  Neem dan contact op met Failsafe Security.  Wij adviseren u heel graag over de verschillende mogelijkheden.
 

Overname bestaande centrale

Failsafe Security ​heeft jarenlange ervaring met het ombouwen van oude centrales naar nieuwe platformen.  Uiteraard met recuperatie van de bestaande dectoren en bekabeling.  

​Een retrofitting van uw oude centrale naar een nieuw platform is uiteraard veel budgetvriendelijker dan een volledig nieuw systeem te plaatsen.
​We maken graag een afspraak ter plaatse om u een oplossing op maat aan te bieden.

INCERT

Sinds meer dan 15 jaar is INCERT hét kwaliteitslabel bij uitstek inzake bescherming van gebouwen. Om u te beveiligen tegen diefstal of inbraak, moet u op een betrouwbare beveiligingsketen kunnen rekenen. Het INCERT-merk certificeert installateurs die een bewijs van goed vakmanschap kunnen voorleggen en die beantwoorden aan de vereisten als ook aan de kwaliteitsproducten gebruikt in de gerealiseerde beveillingsinstallaties.

​Failsafe Security ​is ​reeds sinds jaren ​INCERT ​gecertificeerd onder het nummer ​B-1626.

​Voor meer informatie rond INCERT ​kan u ook terecht op de website www.incert.be
 

Security made easy

Onze misie en visie is zeer éénvoudig; u een totaaloplossing aanbieden op uw beveiligingsvraag.  
Failsafe Security zoekt samen met u naar de perfecte oplossing en legt u ook graag uit waarom. 
Wij communiceren graag kort en helder.

Eénvoudig, security made easy!