Wetgeving bewakingscamera´s: Vergeet je niet te registreren!

SECURITY MADE EASY

Bij het plaatsen van een bewakingscamera of volledig camerasysteem aan je woning, in een winkel of op een bedrijfssite ben je verplicht je camera’s online te registreren. Bovendien moet je deze aangifte jaarlijks valideren. Maar waarom, wanneer en hoe moet je je camera’s nu net registreren?

Op 25 mei 2018 is de wetgeving inzake bewakingscamera’s in voege gegaan. Deze wet omvat alle camera’s die gebruikt worden voor toezicht en bewaking van plaatsen om misdrijven vast te stellen en/of te voorkomen. Dergelijke camera’s moeten online aangegeven worden via de website www.aangiftecamera.be

Waarom moet je volgens de wetgeving je camera’s registreren?

Door deze registratie krijgen de politiediensten een overzicht van waar bewakingscamera’s geplaatst zijn. Bij feiten kunnen ze dan snel kijken of er ergens in de buurt beelden werden opgenomen en weten ze ook tot wie ze zich moeten richten om deze beelden te bekijken.

Wanneer ben je verplicht je bewakingscamera’s online te registreren?

Dient jouw camera om een bepaalde plaats te bewaken én misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen of vast te stellen? In dat geval registreer je je camera’s gratis online. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete volgens de huidige wetgeving.

failsafe-camera

RECENTE
NIEUWSBERICHTEN

<?= ; ?>
12 augustus 2022

Gezocht: Administratief bediende M/V

<?= ; ?>
28 juli 2022

Wetgeving bewakingscamera´s: Vergeet je niet te registreren!

<?= ; ?>
13 juni 2022

Teambuilding Failsafe Security

<?= ; ?>
01 juni 2022

Tips tegen inbraak