Project in de kijker – Nieuw slagbomeneiland met Alfapass toegangscontrole

gate_ISPS_4_kopij

TOTAALCONCEPT VOOR TOEGANGSCONTROLE BESTAANDE UIT SLAGBOMEN, COMMUNICATIEZUILEN, ALFAPASS EN SIP-INTERCOM

De International Ship & Port facility Security (ISPS) Code is een internationaal voorschrift dat verplicht tot maatregelen voor het beveiligen van schepen en havenvoorzieningen.

Onze klant, een zeer grote logistieke speler in de Antwerpse haven, vroeg aan Failsafe Security een totaal concept aan te bieden wat voldoet aan de ISPS-normering én waarbij alle voertuigen en voetgangers worden tegengehouden.  Enkel bij een positieve identificatie via badge of via intercom, mocht de site betreden worden.

Deze realisatie is in nauwe samenwerking met Automatic Systems tot stand gekomen waarbij Failsafe Security niet enkel instond voor het ontwerpen en uittekenen van het nieuwe slagbomeneiland maar waarbij ook onze meerwaarde als Integrator naar boven komt: het nieuwe slagbomeneiland werd aan de in- en uitgang voorzien van Alfapass-badgelezers.  De communicatiezuilen werden verder uitgerust met SIP-intercoms welke perfect geïntegreerd werden in de telecom-infrastructuur van onze klant.

Tenslotte werd de hardware voor Toegangscontrole gecentraliseerd in een verwarmde voetpadkast met thermostaat en gekoppeld op het bedrijfsnetwerk voor de realtime koppeling met de software voor Toegangscontrole én de Alfapass-database.

De koppeling met Alfapass resulteert finaal in een verhoogde veiligheid vermits enkel de toegelaten havenarbeiders, chauffeurs of leveranciers op de site binnen geraken.

Wenst u meer te weten over onze realisaties of mogelijkheden, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.