Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk!

In België worden er meer dan 200 inbraken per dag gepleegd.  Met deze tips van Failsafe Security hou je inbrekers buiten tijdens de feestdagen.
December wordt meer en meer de inbrekersmaand bij uitstek.  Vooral tijdens de feestdagen is het extra opletten geblazen.  

 

  • Goede sloten

Eén van de belangrijkste maatregelen dat je zelf kan treffen, is het gebruik van goede sloten op deuren en ramen.  Inbrekers worden immers afgeschrikt wanneer de woning goed is afgesloten.  In het algemeen wanneer het toegang verschaffen langer als 2 minuten zou duren, druipen de meeste inbrekers af.  Voor je de woning verlaat, controleer nog even dat alles zeer goed op slot is.  Sluit zeker en vast ook de achterkant van uw woning af!

 

  • Bewoonde indruk

Een goede binnen- of buitenverlichting schrikt inbrekers ook af; zij slaan immers het liefst toe in het donker.  Geef je woning een bewoonde indruk wanneer je afwezig bent.  Zorg ervoor dat iemand je brievenbus komt leegmaken wanneer je voor een langere periode weg bent. Maak gebruik van tijdschakelaars of laat je domotica-systeem aanpassen zodat bv het licht op verschillende tijden aan- en uitgaan.  Vraag aan buren om een auto op jouw oprit te plaatsen. Zo wek je de indruk dat er iemand thuis is.

 

  • Discretie

Let op de informatie dat je deelt op sociale media; online gaan vertellen dat je de feestdagen bij vrienden of op restaurant gaat vieren is geen goed idee!

 

  • Alertheid

Hou zelf uiteraard ook een oogje in het zeil; signaleer verdachte gedragingen of verdachte nummerplaten aan de politie.  Sluit je aan bij je lokale BIN (Buurt Informatie Netwerk).

 

  • Hulpmiddelen voor inbrekers verwijderen

Laat geen ladder in de tuin staan of andere hulpmiddelen die inbrekers kunnen helpen je woning binnen te dringen.  Veranker bv je tuintafel zodat deze niet gebruikt kan worden als opstap.  Sluit tevens ook je tuinhuis goed af; een inbreker kan hier immers veel gereedschap terugvinden.

 

  • Elektronische hulpmiddelen

Zelfs met alle andere maatregelen dan je kan treffen, zijn elektronische hulpmiddelen zeker en vast een meerwaarde.  Hoe sneller incidenten kunnen gedetecteerd worden, hoe sneller er kan gereageerd worden.  Een inbraakcentrale dat in verbinding staat met een erkende meldkamer is bijzonder efficient.  Ook camerabewaking is toegankelijker geworden voor iedereen en heeft een afschrikwekkend effect.


RECENTE
NIEUWSBERICHTEN

<?= ; ?>
28 december 2023

SECURITY MADE EASY

<?= ; ?>
20 november 2023

Project in de kijker – Tijdelijke toegangspoort met Alfapass toegangscontrole

<?= ; ?>
09 november 2023

Tips tegen inbraak

<?= ; ?>
05 oktober 2023

Project in de kijker – Vernieuwing Toegangscontrole